Propure.se - EcoLOGO

Miljöpolicy


Uppnå högsta möjliga kvalitet med våra städmetoder med minsta möjliga miljöpåverkan. Använda produkter som är miljömärkta/certifierade.Produkter och tillbehör ska vara möjliga att återvinna och vara fria från miljöfarligt innehåll.Bra golvunderhåll minskar behovet av kem i den dagliga städningen.

Varor vi använder i vår lokalvård hanteras, förvaras och skyddas på så sätt att vi minskar risken för skador.

Att vi använder oss av en miljövänlig energisnål tvättmaskin och en miljömärkt energisnål kondenstorktumlare till all vår företagstvätt.


 Pro Pure Städ överanvänder aldrig rengöringsmedel och tvättmedel utan doserar alltid enligt instruktionerna.

Vi minimerar också användningen av starka rengöringsmedel genom att använda oss av microfiberprodukter som gör rent på ett effektivt sett utan kemikalier. Om det inte går att använda microfiber, på hårt smutsade ytor och liknande, så väljer vi det minst störande medlet för natur och människa.

Microfiber rengör nogrannt utan kemikalier och minimerar därför risken för allergier och andra problem som konventionell städning med kemikalier kan medföra. De är även väldigt effektiva när det gäller att ta bort damm jämfört med andra produkter. Damm är en av de vanligaste orsakerna till allergi och tyvärr så blir dammallergi allt vanligare. Microfiberns goda egenskaper gör att den rekommenderas av flera allergiorganisationer och institut.